Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ψηφιακό Αρχείο για την Eurovision και Εισιτήρια.


Η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά την προσπάθεια δημιουργίας από την EBU ενός ψηφιακού αρχείου του διαγωνισμού από το 1956 μέχρι σήμερα.
Σημαντικό όμως πρόβλημα αποτελούν τα πνευματικά δικαιώματα και πως αυτά θα προσπεραστούν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης του αρχείου στους κρατικούς τηλεοπτικούς φορείς αλλά και μακροπρόθεσμα στο ευρύ κοινό. Το έργο και η όλη αυτή προσπάθεια ανατέθηκε από το Team του διαγωνισμού στον Jeroen Depraetere και υπολογίζετε πως θα αποπερατωθεί μέχρι το 60α γενέθλια του διαγωνισμού το 2013. Εμείς ελπίζουμε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί το αρχείο αυτό και πως θα μπορεί μελλοντικά να δημιουργηθεί ένα δορυφορικό κανάλι που θα αφορά τον διαγωνισμό.
Σε ότι αφορά τα εισιτήρια του 59ου διαγωνισμού, η EBU ανακοίνωσε πως δεν θα διατεθούν προς πώληση πριν το τέλός του 2011 ταυτόχρονα με την έναρξη της διάθεσης δωματίων σε ξενοδοχεία του Μπακού. Οι υπεύθυνοι της φετινής διοργάνωσης αποφάσισαν να ενεργήσουν καθ’αυτό τον τρόπο και ένα ακόμα λόγο από ότι καταλάβαμε. Το Ictimai και η EBU θέλουν πρώτα να δουν κατά πόσο θα είναι έτοιμο το στάδιο που θα στεγάσει τον διαγωνισμό παρόλες τις εγγυήσεις της κατασκευαστικής εταιρείας ότι θα παραδωθεί λείαν συντόμως για τον διαγωνισμό. Εν αναμονεί λοιπόν των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου